Openingsuren:

Werkdagen:9.30-12 en 13-18u
Zaterdag: 10-12en 13-18u
Zondag(*):10-12 en 13-17 uur(*)

Gesloten: donderdag & feestdagen
(*) Zondagen=kijk- & adviesdagen


Benedetti Interieur

Nijverheidsstraat 1
2235 Hulshout

Tel: +32 15 222753
E-mail: info@benedetti.be
www.benedetti.be

sociale media facebook Twitter Instagram Pinterest tumblr

INSTALLATEUR RAAMDECORATIE (m/v)

**VEREISTEN

Uw taak bestaat uit het assisteren van onze hoofd installateur bij het plaatsen van high-end raamdecoratie.
Wij zorgen voor een volledige opleiding.
Naast de plaatsing zal u ook instaan voor klein onderhoud in de toonzaal en werkplaatsen en meewerken aan de productie van zonwering.
Goed voorkomen, stipt, sociaal in omgang en leergierig zijn sleutelwoorden.

Bedoeling is een vast contract.

ATELIERMEDEWERKER (m/v)

**VEREISTEN

Technisch inzicht, stipt en net kunnen werken
Openstaan voor nieuwe technieken
Job omvat het produceren van gordijnen, vouwgordijnen en zonwering
U zal werken in een supermodern atelier en kunnen genieten van een volledige opleiding binnen ons atelier
Vast contract is de bedoeling.

Atelier

als een mooi interieur belangrijk is

Reinigingsmethode voor gordijnen

Belangrijk!

Bijne alle stoffen kunnen krimpen. Dit kan evenwel zoveel mogelijk worden beperkt door altijd de juiste reinigingsprocedure te volgen. Reiniging door gespecialiseerde bedrijven wordt aanbevolen.

Als u uw gordijnen wilt wassen, adviseren wij om deze chemisch te reinigen via de stomerij. Het resultaat is dan beter. Besluit je toch om het zelf te doen? Houd er dan rekening mee dat bijna alle (gordijn)stoffen kunnen krimpen. Dit kun je beperken door altijd de juiste procedure te volgen. Op onze kapstalen staat vermeld of de stof zelf gewassen mag worden en welke wasvoorschriften dan van toepassing zijn. Hieronder lees je een uitleg van de voorkomende symbolen en algemene tips voor het wassen.

Hou er ook rekening mee dat in vele gevallen de stoffen te veel volume hebben voor een gewone wasmachinte/droger.

Zelf wassen van gordijnen:

Verwijder voor het wassen de haken. Was de stof in ruim sop (bad of teil). Laat de stof er na het wassen niet in staan. Vul een trommelwasmachine tot maximaal twee-derde om grote wrijving van de stof in de trommel te voorkomen. Was de stof niet heter dan de maximaal aangegeven temperatuur. Gebruik een bont- of fijnwasmiddel om verkleuring te voorkomen. Het wasmiddel mag geen optisch wit- of bleekmiddel bevatten. Fijnwasmiddel is het beste. Niet boenen of wringen. Hang de gordijnen altijd nat op. Een krimp tot maximaal 3% is acceptabel.

De meeste stoffen zijn zelf te wassen, maar ga niet te snel over op wassen. Het gordijn wordt er nooit mooier op. Is het misschien ook niet voldoende het gordijn eens goed buiten uit te kloppen en op te frissen? Stoffen met natuurlijke grondstoffen kunnen een stuk krimpen door aanraking met water.Wasvoorschrift veloursstoffen:

Veloursgordijnen mogen niet zelf gewassen worden. Wanneer ze gekreukeld of geplet zijn, kun je de stof wel nevelen met ontkalkt water en daarna breed uithangen.


Wasvoorschrift inbetweens:

De meeste inbetweens zijn goed zelf te wassen en waar nodig lauw tot warm te strijken.

Wasvoorschrift vitrages:
Omdat de meeste vitrages voor 100% uit polyester bestaan, kunnen ze goed gewassen worden. De stof krimpt niet of nauwelijks. Soms is met de hand wassen in ruim water (max. 30°C) noodzakelijk. Om beschadigingen te voorkomen raden we je aan om de vitrages in een waszak of een sloop te wassen.

Gordijnen strijken:

Gordijnstoffen bevatten vaak een kreukherstellende finish. De meeste kreukels zakken er na de reiniging in een aantal weken vanzelf uit. Ga dus niet te snel over tot het strijken van gordijnen. Aan het strijken zijn risico's verbonden. Het kan namelijk leiden tot vervorming en kreukgevoeligheid. Pufprints (rubberachtige prints) mogen alleen indirect gestreken worden, bijvoorbeeld met een lap tussen de strijkbout en de stof.


We kunnen wij geen klachten in behandeling nemen die veroorzaakt zijn door het verkeerd reinigen of behandelen van de stof. Volg de voorschriften strikt.

Wassen

Geschikt voor machinewas. Gebruik het gewone programma, met een maximale temperatuur van 60° Celsius. Er kan ook normaal gecentrifugeerd worden.

Geschikt voor machinewas. Gebruik het gewone programma, met een maximale temperatuur van 40° Celsius. Er kan ook normaal gecentrifugeerd worden.

Geschikt voor machinewas. Gebruik een speciaal programma voor wol of delicate was, met een maximaal watertemperatuur van 30° Celsius. Centrifugeer op lagere toeren.
Wolwas in de machine alleen volgens programma's die zijn goedgekeurd door het Internationaal Wolsecretariaat (IWS). Belading 1/3 tot 1/4 van het maximale gewicht.

Alleen met de hand wassen, dus niet in de wasmachine. Niet wringen.

Niet wassen, en zelfs niet laten weken in water.

Bleken

Praktisch geen enkele gordijnstof mag gebleekt worden.

Chemisch reinigen

Bepaalde stoffen moeten chemisch gereinigd worden. Staat er een kruis door dit symbool, dan is chemische reiniging niet nodig. Kledingstukken die het symbool wel hebben, kan je bij een stomerij laten behandelen.

Chemische reiniging bij de stomerij is mogelijk. Deze mag verschillende soorten reinigingsmiddelen gebruiken, zoals minerale terpetine of perchloor.

Chemische reiniging bij de stomerij is mogelijk. Deze mag verschillende soorten reinigingsmiddelen gebruiken, zoals tetrachloroethene, koolwaterstof of perchloor.

Speciale chemische reiniging bij de stomerij is mogelijk. Deze mag verschillende soorten reinigingsmiddelen gebruiken, zoals tetrachloroethene, koolwaterstof of perchloor.

Chemische reiniging bij de stomerij is mogelijk. Deze mag slechts een enkele soort reinigingsmiddel gebruiken, zoals koolwaterstof, fluorcarbon of minerale tempetine.

Speciale chemische reiniging bij de stomerij is mogelijk. Deze mag slechts beperkte reinigingsmiddelen gebruiken, met beperkingen qua temperatuur.

Niet geschikt voor chemische reiniging bij de stomerij. Gebruik zelf thuis ook geen vlekkenverwijderaar, aangezien de gebruikte stof hier niet tegen bestand is.

Strijken

Niet alle stoffen zijn geschikt om te strijken op een hoge temperatuur. Voordat je begint te strijken, is het goed te controleren wat de maximale temperatuur is. Sommige stoffen kunnen helemaal niet gestreken worden. Ook dat is aangegeven met een strijksymbool.

U kunt heet strijken (maximaal 200° Celsius).

Strijk maximaal op 150° Celsius.

Alleen op lage temperatuur strijken (tot 110° Celsius. Dit is het geval bij de meeste synthetische stoffen zoals acryl, polyester of nylon.

Absoluut niet strijken, omdat dit tot schade kan leiden.

Drogen

Niet alle stoffen zijn geschikt om te strijken op een hoge temperatuur. Voordat je begint te strijken, is het goed te controleren wat de maximale temperatuur is. Sommige stoffen kunnen helemaal niet gestreken worden. Ook dat is aangegeven met een strijksymbool.

Wasdroger op koude stand.

Wasdroger op normale stand.

Niet in de droger.

Beknopt overzicht van de symbolen


wasvoorschriften
Contactformulier


Gratis advies van onze binnenhuis-
architecten

Gratis opmeting en offerte

Meer dan 10.000 stoffen

Eigen moderne atelier met vakkundig personeel

Eigen plaatsingsdienst

Ongekende service

Ook open op zondag
Donderdag: sluitingsdag!
Feestdagen: GESLOTEN!

Benedetti

benedetti interieur

nijverheidsstraat 1
2235 hulshout

(GPS gebruikers kunnen Industriepark 46, Hulshout ingeven indien Nijverheidsstraat niet in hun adressenlijst of Google Maps voorkomt)

tel.: 015/222753
info@benedetti.be

Routeplannerbenedetti interieur
is meer dan de som der delen


sociale media facebook Twitter Instagram Pinterest tumblr
Contactformulier


Openingsuren:

Werkdagen:
9.30-12 en 13-18u

Op donderdag en feestdagen: gesloten

Zaterdag:
10-12 en 13-18u

Zondag(•):
10-12 en 13-17 uur

(•) Zondagen=
kijk- & adviesdagen

Ook open op zondag
Donderdag: sluitingsdag!
Feestdagen: GESLOTEN!

Rolgordijnen BredeRol


Rolgordijnen BredeRol

Dit is de oplossing voor alle extra grote ramen. Tot 6 meter breed op 3 meter hoog, of omgekeerd... De rolgordijnen BredeRol geven het interieur een strakke designlook.  Een aanrader van formaat


Kijkvilla


kijkvilla

Kijkvilla in Brasschaat

(door Benedetti Interieur ingericht: raamdecoratie, tapijten, zetels, verlichting...) én/of exclusieve netwerklocatie voor al uw meetings, feesten en evenementen.html>