Openingsuren:

Werkdagen:9.30-12 en 13-18u
Zaterdag: 10-12en 13-18u
Zondag(*):10-12 en 13-17 uur(*)

Gesloten: donderdag & feestdagen
(*) Zondagen=kijk- & adviesdagen


Benedetti Interieur

Nijverheidsstraat 1
2235 Hulshout

Tel: +32 15 222753
E-mail: info@benedetti.be
www.benedetti.be

sociale media facebook Twitter Instagram Pinterest tumblr

INSTALLATEUR RAAMDECORATIE (m/v)

**VEREISTEN

Uw taak bestaat uit het assisteren van onze hoofd installateur bij het plaatsen van high-end raamdecoratie.
Wij zorgen voor een volledige opleiding.
Naast de plaatsing zal u ook instaan voor klein onderhoud in de toonzaal en werkplaatsen en meewerken aan de productie van zonwering.
Goed voorkomen, stipt, sociaal in omgang en leergierig zijn sleutelwoorden.

Bedoeling is een vast contract.

ATELIERMEDEWERKER (m/v)

**VEREISTEN

Technisch inzicht, stipt en net kunnen werken
Openstaan voor nieuwe technieken
Job omvat het produceren van gordijnen, vouwgordijnen en zonwering
U zal werken in een supermodern atelier en kunnen genieten van een volledige opleiding binnen ons atelier
Vast contract is de bedoeling.

AtelierWashi = Japans papier

Er zijn nauwelijks materialen te bedenken die zo veelzijdig inzetbaar

zijn bij het inrichten van ruimtes als het Japanse 'washi'-papier. Het papier is waardevol als gebruiksmiddel, maar het is ook een interessant materiaal voor sierkunstenaars. Het fascineert niet alleen vanwege de fijne structuur en de stevigheid, maar ook omdat het half transparant is, waardoor het voor zacht, rustgevend licht zorgt. Wanneer het is behandeld met sap van de kakivrucht, gaat het honderden jaren mee.

Het papier is meer dan 2000 jaar geleden uitgevonden in China. Met de datum 105 n. Chr. wordt alleen aangegeven dat het rond die tijd klaar was voor productie, het product zelf is echter al veel eerder ontwikkeld. In Japan werd het in 610 voor de eerste keer vermeld. Het werd echter al gebruikt in de derde eeuw. In de twaalfde eeuw werd het voor het eerst door de Arabieren naar Europa gebracht.

De eerste Duitse papiermolen, waarmee het papier naar Oost-Aziatisch voorbeeld werd vervaardigd, ontstond pas na de veertiende eeuw.

Het materiaal dat voor 'washi' wordt gebruikt, is uitsluitend plantaardig en onder andere afkomstig van moerbei gewassen zoals de kozo-plant, die zo hoog kan worden als de gemiddelde boom, en struiken, zoals de gampi, mitsumata en hennep.

Bij het verwerken wordt uitsluitend de bast tussen de schors en het hout gebruikt. Door middel van een ingewikkeld proces wordt er pulp van gemaakt, de vezelmassa. Hieraan wordt in een met water gevulde kuip 'wortellijm' toegevoegd, waarna het opzwelt. Vervolgens wordt het opgeschept met een zeef waarin een fijne mat ligt. De zogenaamde 'wortellijm' is een uitvinding van de Japanners en dient ervoor om de vezels beter te laten hechten. Nadat het water uit het papier is geperst met een grote pers, wordt elk vel op een afzonderlijk droogblad gelegd, dat wordt blootgesteld aan de lucht.

Maar het blijft niet bij een gewoon wit vel papier. De decoratiemogelijkheden zijn eindeloos. Aan de pulp kunnen vezels en draden, stukjes bast, bladeren, bloesems en zelfs goud- of zilverschilfers worden toegevoegd.

Al zo lang er washi wordt gemaakt, verft men het gehele vel en plaatst men er metalen versieringen op voor een watermerkeffect.

Dit soort papier dient tot op de dag van vandaag als teken- en schrijfpapier voor documenten en voor het maken van gedichten.

Vanaf het allereerste begin werd het papier echter verwerkt tot de meest uiteenlopende voorwerpen, zoals dozen, waaiers, helmen, gewaden en zakdoekjes en als wandbekleding. Het wordt vooral gebruikt voor schuifwanden en ramen, de zogenaamde 'shoji'. Vaak is houten traliewerk met dit witte, halftransparante papier beplakt, dat erg lichtgevoelig is en vaak moet worden vernieuwd.

Om dit probleem te verhelpen, werd enige jaren geleden iets nieuws ontwikkeld. Door een nieuwe laag aan te brengen, de PVC-laag, wordt het 'washi' stevig en glad. Daardoor is het nu uitermate geschikt voor het inrichten van ruimtes. De oorspronkelijke charme van washi is hierbij echter bewaard gebleven. Het materiaal laat nog steeds licht door, waardoor het fascinerende spel van licht en schaduw tot zijn recht komt en de ruimte in een warme gloed wordt gezet. Tenzij u het aanraakt, is het nauwelijks te onderscheiden van 'washi' waarop geen laag is aangebracht. Zo is het nu ook in Europa uitermate geschikt voor schuiframen en scheidingswanden in de 'Shoji'-stijl. Bovendien wordt het ook geleverd voor rolgordijnen.

Contactformulier


Gratis advies van onze binnenhuis-
architecten

Gratis opmeting en offerte

Meer dan 10.000 stoffen

Eigen moderne atelier met vakkundig personeel

Eigen plaatsingsdienst

Ongekende service

Ook open op zondag
Donderdag: sluitingsdag!
Feestdagen: GESLOTEN!

Benedetti

benedetti interieur

nijverheidsstraat 1
2235 hulshout

(GPS gebruikers kunnen Industriepark 46, Hulshout ingeven indien Nijverheidsstraat niet in hun adressenlijst of Google Maps voorkomt)

tel.: 015/222753
info@benedetti.be

Routeplannerbenedetti interieur
is meer dan de som der delen


sociale media facebook Twitter Instagram Pinterest tumblr
Contactformulier


Openingsuren:

Werkdagen:
9.30-12 en 13-18u

Op donderdag en feestdagen: gesloten

Zaterdag:
10-12 en 13-18u

Zondag(•):
10-12 en 13-17 uur

(•) Zondagen=
kijk- & adviesdagen

Ook open op zondag
Donderdag: sluitingsdag!
Feestdagen: GESLOTEN!

Rolgordijnen BredeRol


Rolgordijnen BredeRol

Dit is de oplossing voor alle extra grote ramen. Tot 6 meter breed op 3 meter hoog, of omgekeerd... De rolgordijnen BredeRol geven het interieur een strakke designlook.  Een aanrader van formaat


Kijkvilla


kijkvilla

Kijkvilla in Brasschaat

(door Benedetti Interieur ingericht: raamdecoratie, tapijten, zetels, verlichting...) én/of exclusieve netwerklocatie voor al uw meetings, feesten en evenementen.