Reinigingsmethode voor overgordijnen

Hieronder vindt u de uitleg omtrent de onderhoudsvoorschriften die op onze documenten vermeld staan. Belangrijk : Bijne alle stoffen kunnen krimpen. Dit kan evenwel zoveel mogelijk worden beperkt door altijd de juiste reinigingsprocedure te volgen. Reiniging door gespecialiseerde bedrijven wordt aanbevolen.

Wassen

Wassymbool

Wassymbool(afgekort : W).
W+getal.
Voorbeeld: W30 W60 enz. Het getal naast W geeft de hoogst toelaatbare wastemperatuur aan (vb W30 betekent wassen met max. temperatuur van 30). Dit getal niet overschrijden ! W+getal+W=(vb W40W).
Wolprogramma met in dit voorbeeld max. temperatuur van 40 graden;. Wolwas in de machine alleen volgens programma's die zijn goedgekeurd door het Internationaal Wolsecretariaat (IWS). Belading 1/3 tot 1/4 van het maximale gewicht. Temperatuur eventueel tot 40 graden.

W+getal+AK.
Voorbeeld:W60AK. Het anti-kreuk programma gebruiken voor artikelen die synthetische vezels bevatten en/of kreukherstellend zijn gemaakt. De machine beladen met de helft van het maximale gewicht. NW= Niet wassen. Ook niet weken. WH= Alleen snelle handwas (lauw/koud water). Koud spoelen. Kort centrifugeren. Niet wringen.

Bleken

Bleeksymbool

NB=niet bleken.
Praktisch geen enkele gordijnstof mag gebleekt worden.

Chemische reinigen (CR)

Artikelen met P of F kunnen meestal niet worden ontvlekt met KWL. De letters zijn vooral bestemd voor de chemische reiniger. Ze geven het te gebruiken oplosmiddel aan:
A = gewone reiniging
F = Artikel kan chemisch gereinigd worden met KWL en Witte Spiritus
P = Artikel kan chemisch gereinigd worden met Perchloroethyleen, Witte Spiritus, en KWL.
De streep ( _ ) naast de letter P of F betekent lichte belading, hoge vlotverhouding, weinig mechanische beweging, korte reinigings-, spoel- en centrifugeertijden en vooral geen water gebruiken.

Droogtrommel (afgekort: D)

ND=niet in een droogtrommel drogen.
N1=symbool voor hittegevoelige textiel.
N2=symbool voor normale textiel.

Strijken

strijksymbool

S1=lauw strijken.
S2=warm strijken.
S3=heet strijken.
NS=niet strijken.

Gelieve alleszins na te gaan of de vermelde samenstelling en wasvoorschriften overeenstemmen met de gegevens op het staal/stof. We kunnen geenszins verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele schade die hieruit zou kunnen voortspruiten.

Tips voor het onderhoudOnderhoud van natuurtapijtenOnderhoud van het machinaal tapijtOnderhoud van het oosters tapijtVlekkentabel